Twoje kubki smakowe przeżyją wyjątkowe wrażenia, doświadczając jednych z najdziwniejszych włoskich smaków .

0

Autentyczne Przepisy kulinarne florenckie jedzenie uliczne. Toskania to jeden z najsmaczniejszych regionów Włoch, słynący z gastronomii i produktów, ale chyba nie wszyscy znają lampredotto , danie, które je się na ulicach pięknej Florencji. Spacerując ulicami stolicy Toskanii, znajdziesz wiele kiosków, które nadal oferują to typowe danie dla kuchni ubogich. Przygotowuje się go przez długie gotowanie jednego z czterech żołądków cielęcia, twarogu, do którego dodaje się pomidory, Przepisy kulinarne cebulę, pietruszkę i seler. Zwykle podawana jest jako kanapka: idealna przekąska, którą można się delektować podziwiając cuda miasta.

Ivka w kuchni Kiełbasa Aquila, której muł zdrowie nie lubi.

Nie daj się zwieść nazwie: ten typowy produkt z prowincji L’Aquila nie ma nic wspólnego z mułem. Jest to produkt garmażeryjny mortadela z Campotosto, który ma ponad 500-letnią tradycję i który ze względu na niską produkcję jest prawdziwym rarytasem. Osobliwością tej mortadeli jest to, że w jej wnętrzu kryje się batonik smalcu, zdrowie który wychodzi po przekrojeniu kiełbasy.

W tym przypadku dziwność polega na tym, jak potocznie nazywa się ten produkt: „ coglioni di mulo ”, co oznacza „jądra muła”. Po spacerze po zielonym Montes de la Laga, gdzie Przepisy kulinarne hoduje się świnie, z których zrobiona jest ta mortadela , nic nie jest bardziej odpowiednie niż kieliszek dobrego wina i kilka plasterków tej kiełbasy o wyjątkowej nazwie, aby przywrócić siłę.

Ivka w kuchni Kiełbasa Aquila, której muł zdrowie nie lubi.

Włoskie sushi nad morzem w Bari.

Jeśli lubisz sushi, celem Ivka w kuchni podróży w celu odkrycia kulinarnych rarytasów Włoch musi być Bari. Jedną z gastronomicznych specjalności stolicy prowincji Apulia jest surowa ośmiornica. Na plaży w Bari, oprócz delektowania się tymi pysznymi owocami morza w całej ich świeżości, można zobaczyć naprawdę wyjątkowe widowisko, zmarszczki ośmiornicy: wykwalifikowani rybacy uderzają ośmiornicę mocno w skały, aby „zmarszczyć” jego macki miękną.

Po różnych fazach składających się na tę specyficzną technikę przekazywaną z pokolenia na pokolenie ośmiornica jest gotowa do spożycia na surowo. Nie przegap tego przysmaku, wynikającego ze starożytnej zdrowie tradycji, Ivka w kuchni która zawiera cały aromat morza.

Przepisy kulinarne Ser z Sardynii, który skrywa tajemnicę.

Wśród najciekawszych produktów włoskiej gastronomii nie mogło zabraknąć marcowego czy sardyńskiego sera z robakami. W tym przypadku nazwa nie jest żartem, jest to ser owczy (a raczej kozi) zdrowie skolonizowany przez żywe larwy much.

Ten sardyński przysmak można znaleźć na całej wyspie, chociaż jego nazwa zmienia się w zależności od obszaru i znajduje się w bazie danych tradycyjnej włoskiej żywności Ministerstwa Rolnictwa, Żywności i Leśnictwa.

Smak tych serów, który w środku wygląda jak jednorodna śmietanka, jest wyjątkowy i ostry, a degustacja to doznanie zarezerwowane dla najbardziej odważnych kubków smakowych.Przepisy kulinarne Ser z Sardynii, który skrywa tajemnicę.

Ivka w kuchni W 116 AD Cesarstwo Rzymskie osiągnęło swoje maksimum zdrowie terytorialne.

Legiony rzucały na kolana królestwa i plemiona z gladiusami i broniły swoich granic za pomocą tarcz. Niewolnicy pracowali w kopalniach i sprzątali domy, kupcy sprzedawali towary, utrzymywali rozległą sieć szlaków handlowych prowadzących tylko do Rzymu, budowniczowie budowali drogi, budynki i akwedukty, które zaopatrywały miasta w wodę, a prawo rzymskie zapewniało Ivka w kuchni spokój i stabilność poprzez zbieranie funduszy gubernatorom. z darów, podczas gdy cesarz zapewnił istnienie imperium poprzez osobę boską. Ale prawdziwymi zdrowie „silnikami” imperium były żołądki Rzymian.

Co jedli Rzymianie, żeby mieć siłę do pracy? Cesarstwo Rzymskie stało się małą globalną wioską, ponieważ produkty były transportowane ze wszystkich prowincji do serca Cesarstwa Rzymskiego.

  • Poprzez romanizację i „globalizację” ujarzmieni „barbarzyńcy” przyjęli rzymską kulturę i cywilizację, podczas gdy Rzymianie przyjęli swoje kulinarne zwyczaje. Dieta rzymska, charakterystyczna dla klimatu śródziemnomorskiego, zdominowana była przez zboża, owoce i warzywa.

Przepisy kulinarne Mięso i ryby jadali tylko bogaci.

Przepisy kulinarne Byli szefowie kuchni, którzy tworzyli kolekcje składników, takich jak Apicius, który pojawił się w pierwszym wieku. Apicius zawiera książki o przepisach na mięso, warzywa, warzywa, drób, raki, kraby i ryby. Chleb pszenny emmer był tak samo podstawowy jak każda cywilizacja. Został przygotowany z pszenicy uprawianej na Sycylii, w Egipcie, Afryce Północnej, Dacji, Panonii i Mezopotamii.

Ivka w kuchni Do końca Rzeczypospolitej zwykły posiłek serwowano w trzech częściach: gustatio-aperitif, danie główne (primae mensae) i deser (secundae mensae). Na śniadanie (ientaculum) Rzymianie jedli we wczesnych godzinach porannych kawałki chleba Emmer posmarowane solą i namoczone w winie, mleku, miodzie lub oliwie, jaja, ser lub moretum (mieszanka soli, sera, olej, orzechy, zioła spożywane z chlebem), płatki owsiane (powszechnie spożywane zdrowie przez wszystkich Rumunów) i owoce (figi lub winogrona).

Przepisy kulinarne Mięso i ryby jadali tylko bogaci.

  • Głównym trunkiem dla Rzymian, a także dla Greków było wino, przygotowywane w winnicach południowej Hispanii, Macedonii, Włoch (Kampania), Kapadocji. Chleb i wino, szeroko konsumowane w całym imperium, miały stać się chrześcijańskim elementem symbolicznym, zyskując konotację religijną.
  • Oliwa z oliwek miała kilka zastosowań: w żywności (sałatki, steki), medycynie i higienie (Rzymianie czyścili ją w łazienkach), a nawet do oświetlenia (lampy). Po śniadaniu Rzymianie jedli też przekąskę przed obiadem – Prandium W południe patrycjusze jedli barwena, omlet z zimnej patyny ze szparagami i przepiórkami lub meduzami, węgorze, stek z dmuchanej gęsi. Gdyby jedli za dużo i niepokoili żołądki, wołali niewolnika, który wkładał im pióro do ust i wymiotował do miski.
  • Następnie jedli stek z dzika, wołowinę, wieprzowinę, kaczkę, gęś, kurczaka, kiełbaski, ryby lub skorupiaki, małże, ślimaki, kalmary, mięczaki lub krewetki.

Przepisy kulinarne Maciory pieczone podawano z pieczonymi prosiętami lub rybami namoczonymi w zielonym sosie na wzór jeziora, głowami dzika posmarowanymi miodem zwieńczonymi laurami z liści oliwnych, bułeczkami nadziewanymi Ivka w kuchni gołębiami lub smażonymi pawiami ozdobionymi piórami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj