30 faktów żywieniowych, które rozwalą ci łeb

0

Nasz system żywnościowy jest fascynujący. Od naukowców produkujących diamenty z masła orzechowego po winogrona eksplodujące w mikrofalówce do plazmowych kul ognia, Insider zebrał kilka najdziwniejszych i najbardziej fascynujących faktów dotyczących żywności, o których prawdopodobnie nigdy nie wiedzieliście.

Czytaj dalej, żeby się uczyć i zaimponować przyjaciołom na następnej kolacji.

Ivka w kuchni Wiele rozdrobnionych serów i zbóż zawiera celulozę (masa drzewna).

Celuloza, która jest głównie trocinami, jest często stosowana w różnych rozdrobnionych produktach serowych i zbożowych, aby zapobiec ich zbrylaniu się.

  • Te warzywa nie zawsze są tą samą rośliną. Chociaż niektóre odmiany zielonej papryki są niedojrzałymi czerwonymi paprykami, zielona, żółta, pomarańczowa i czerwona papryka są wyjątkowymi roślinami z własnymi nasionami.
  • Na początku XIX wieku uważano, że pomidory mają właściwości lecznicze. Per Fast Company, lekarz w Ohio w latach 30. XIX wieku twierdził, że pomidory mogą leczyć biegunkę i niestrawność, publikując przepisy na rodzaj ketchupu pomidorowego, który wkrótce zamienił w skoncentrowaną pigułkę.

Dwutlenek tytanu jest dodatkiem do żywności, który można znaleźć w różnych produktach spożywczych, takich jak dressing ranczowy, śmietanka do kawy, lukier i cukier puder. Jest on często stosowany w Przepisy kulinarne celu nadania bielszego wyglądu białym. Jednak z tego samego powodu można go również znaleźć w takich produktach jak farby, środki ochrony przeciwsłonecznej i detergenty do prania.

Podczas gdy FDA uważa to za bezpieczne, badania połączyły chemikalia z nieswoistymi chorobami jelit, a Ivka w kuchni Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem sklasyfikowała to jako “prawdopodobnie rakotwórcze dla ludzi”.

W kwietniu 2019 r. Francja stwierdziła, że od 2020 r. wprowadzi zakaz stosowania dwutlenku Przepisy kulinarne tytanu.

Typowe ucho kukurydzy ma zdrowie parzystą liczbę rzędów.

Uszy kukurydzy zazwyczaj mają parzystą liczbę rzędów, która zazwyczaj wynosi 16.

Według Washington Post, “hamburgery są prawie zawsze mieszanką wielu zwierząt”. Mielona wołowina, którą kupujemy w supermarkecie, jest zrobiona z nieznanej kolekcji tkanki Ivka w kuchni mięśniowej.”

Naukowcy z Bayerisches Geoinstitut w Niemczech odkryli, że ponieważ masło orzechowe jest tak bogate w węgiel, można z prostego Skippy zrobić diament.

Wystarczy wyciągnąć tlen z dwutlenku węgla znajdującego się w rozsmarowanych Typowe ucho kukurydzy ma zdrowie parzystą liczbę rzędów.orzechach arachidowych, a następnie wywrzeć ogromne ciśnienie na pozostawiony węgiel.

Przepisy kulinarne Biała czekolada to nie jest właściwie czekolada.

Pomimo swojej nazwy, biała czekolada w rzeczywistości nie zawiera żadnych prawdziwych składników czekoladowych. Zgodnie z Bon Appetit, produkt składa się z mieszanki cukru, produktów mlecznych, wanilii, lecytyny i masła kakaowego – nie zawiera suchej masy czekoladowej.

Zastanawiałeś się kiedyś, jak gumowe cukierki nabierają tego błyszczącego połysku? Są pokryte woskiem carnauba, Przepisy kulinarne tym samym, który jest używany w samochodach, aby nadać im połysk.

Żurawiny są powszechnie określane jako “odbijające się jagody”, ponieważ odbijają się, gdy są dojrzałe. W rzeczywistości odbijanie się żurawiny jest powszechnym testem dojrzałości zarówno dla rolników, jak i konsumentów.

Niektórzy mówią, że człowiek nie może istnieć bez miłości, bardziej odważni mówią, że to tlen jest Ivka w kuchni nam najbardziej zdrowie potrzebny, ale jesteśmy pewni, że żywność jest paliwem dla ludzkiej egzystencji. Jemy ją codziennie, ale ile o niej wiesz? Zebraliśmy tę serię ciekawostek o jedzeniu dla CDA, które rozwali ci umysł. Może i znasz niektóre z nich, ale jesteśmy pewni, że nie znasz ich wszystkich!

Próbowaliśmy to trochę pomieszać. Niektóre z zamieszczonych przez nas informacji są interesujące, niektóre są dziwne, a niektóre wydają się zbyt szalone, by mogły być prawdziwe. Od cen zdrowej żywności po mistyczne składniki śmieciowych produktów, staraliśmy się to wszystko opisać. zdrowie Mamy nadzieję, że te przypadkowe fakty spodobają się Wam tak samo, jak my je przedstawiliśmy.

Cieszcie się zdrowie tymi żywieniowymi faktami!

Rosja tylko Ivka w kuchni zdrowie zaklasyfikowała piwo jako alkohol w 2011 roku!

Ciężko owinąć sobie głowę. Przed rokiem 2011 piwo i każdy napój alkoholowy poniżej 10% ABV był klasyfikowany jako napój bezalkoholowy. Nie trzeba chyba dodawać, że nie mogło to trwać wiecznie, a Rosja wprowadziła przepisy mające na celu kontrolę i ograniczenie sprzedaży piwa, aby walczyć z problemami związanymi z piciem nieletnich i zdrowiem.

Zdecydowanie jednym z bardziej zaskakujących faktów w tej serii, najbardziej skradzionym jedzeniem na świecie jest Przepisy kulinarne w rzeczywistości ser. Około 4% wszystkich produkowanych na świecie serów jest kradzionych. Istnieje nawet czarny rynek kradzionych serów, ale nie powiedzieliśmy wam tego.

Założę się,zdrowie że nie znałeś tego. Fakt ten jest znany tylko botanikom, którzy najwyraźniej dostają kopa od wprowadzania w błąd opinii publicznej. Banany, ogórki, kiwi są klasyfikowane jako jagody. Truskawki, jeżyny i maliny nie są. A teraz będziecie kwestionować wszystko, co wydawało wam się, że wiedzieliście.

Rosja tylko Ivka w kuchni zdrowie zaklasyfikowała piwo jako alkohol w 2011 roku

Taka jest szalona natura życia, że żywność, za którą ludzie płacą pięścią w restauracjach, była kiedyś uważana za ledwo godną konsumpcji przez ludzi. Homary to dosłownie owady morskie, które w tamtych czasach były ciężką sprzedażą. Były one kiedyś wyrzucane z powrotem do morza lub oddawane służbie. Kiedyś istniało prawo określające, ile homara można podać więźniowi, ponieważ zbyt wiele było uważane za okrutne. Ivka w kuchni Jak rzeczy się zmieniły.

Możesz Przepisy kulinarne usłyszeć rabarbarbarowy wzrost!

Ivka w kuchni Stara metoda zwana “wymuszaniem rabarbaru” polega na umieszczeniu rabarbaru w ciemnej szopie, wmawiając mu, że jest wiosną. Spowoduje to, że rabarbarbar będzie rósł w nienaturalnie szybkim tempie. Tak szybko, że można usłyszeć, jak rabarbar rośnie.

Tłuste, włókniste materiały używane do transportu orzechów pistacjowych mogą spowodować ich wybuch w płomieniach! Zachowaj ostrożność podczas mijania dużego kopca orzechów pistacjowych.

Teraz nie musisz się denerwować, kiedy gryziesz w naklejkę. Powiedzmy to sobie jasno, tylko dlatego, że naklejki zdrowie są nietoksyczne Przepisy kulinarne i jadalne, nie oznacza, że powinieneś je zjeść.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj